Tuesday, December 27, 2016

رسانه های اجتماعی ابزار خوب برای همدیگر پذیری

رشاد الکوزی، دانشجوی رشته روابط بین الملل

امروزه جوانان در جهانی زندگی می کتند که افکار، اندیشه و رفتار او با الگوبرداری از رسانه های رایج عصرکنونی شکل می گیرد. رسانه های جمعی، به ویژه رسانه های الکترونیکی با توجه به قابلیت ها و کارکردهایی که دارند، می توانند در راه حفظ سلامت جامعه ای نقش تعیین کننده ای را ایفا نمایند. در ضمن این ابزار می تواند زمینه ساز ایجاد ناهنجاری های مختلف رفتاری و اخلاقی در جامعه گردد.

جوانان میتوانند از طریق رسانه های اجتماعی جهان را در دست خود قرار داده و آنرا متحول سازند. در بعُد مثبت سبب تقویت روحیه همدیگر پذیری و در بعُد منفی آن می توانند امنیت و نظم اجتماعی را اخلال نمایند.
نقش رسانه های اجتماعی را را نمی توان در عصر ارتباطات کم اهمیت دانست. از اینرو رسانه ها جایگاه ویژه ای در تکوین و گسترش فرهنگ و اندیشه در میان جوامع دارد. در واقع این شبکه های اجتماعی هستند که میتوانند همگان سازی سلیقه ها، خواست و انتظارات جامعه را شکل داده و به وفاق و همبستگی جامعه کمک کنند.
با این حال جوانان با نشر و تهیه مطالب مفید و موثر می توانند در جامعه خود الگو سازی ، فرهنگ سازی و همدیگر پذیری را ترویج نمایند. از سوی هم امروزه امنیت افغانستان در بعُد سخت افزاری و نرم افزاری آن در برابر تهدیدات خارجی و آسیب های داخلی در یک جنگ اعلان ناشده قراردارد که می توان به آن جنگ نرم و سخت گفت.
در حال حاضر ماهیت جنگ ها تغییر کرده است. جنگ نرم شامل مجموعه اقدامات روانی و تبلیغاتی می شودکه هدف آن  اجتماع خاص و یا گروه خاصی است.
در جنگ نرم استفاده دقیق و طراحی شده واژه ها و تبلیغات و ابزارهای مناسب آن به هدف تاثیرگذاری روی عقاید، فرهنگ، سیاست، احساسات، تمایلات ، نگرش های افراد جامعه انتخاب می گردد. بناً در این گونه شرایط رسانه های اجتماعی ابزار مناسب برای دشمنان افغانستان است تا آنان بتوانند نفاق و نفرت را در میان اقوام ساکن در این سرزمین شعله ور سازند و ما را به چند بخش با در نظر داشت، قوم، سمت، مذهب و لسان تقسیم نمایند. بنابراین نیاز است که جوانان متوجه پیام های انتشار یافته از طریق صفحات اجتماعی باشند. نکته دیگر که باید گفت اینکه جنگ نرم مبارزه مشترک میخواهد. بناً جوانان افغانستان مشترکاً در همکاری با نهادهای مسوول می توانند از طریق رسانه های اجتماعی جلو این سنگ اندازی ها دشمنان افغانستان را بگیرند .
دشمنان کشور ما با ایجاد آدرس های جعلی درفضای مجازی و دیگر شبکه های اجتماعی در میان جوانان نفاق افکنی می کنند و در پی ترویج فرهنگ مزخرف نژاد پرستی هستند. بناً وظیفه هر جوان افغان است که در برابر اینگونه مبارزه کنند و نباید در پخش و نشر پیام های نفرت آمیز سهم بگیرند. برعکس ما باید از طریق این شبکه های اجتماعی فرهنگ همدیگر پذیری و همدلی را نهادینه سازند. همدلی وقتی در جامعه ترویج می شود، که تحمل پذیری را اختیار نمایم و از عقلانیت فکری استفاده نموده و به سوی وحدت ملی در جامعه خود درحرکت باشیم.  وقتی میتوانیم به وحدت ملی برسیم که از گذشته پند گرفته و برای آینده خود یک راهبردی و همگرایی داشته باشیم. هدفمندانه حرکت کنیم تا فردای یک فردای روشن و باهمی را برای شهروندان خود ببار آوریم.


No comments:

Post a Comment