Tuesday, December 27, 2016

امنیت در شبکه های اجتماعی مجازی
سید نصیر غرجستانی

اگر بخواهیم جهان را به دو دسته تقسیم نمایم، یکی آن دنیای مجازی خواهد بود که امروزه بیشترین افراد را سرگرم ساخته است. هر دو جهان نیاز جدی به امنیت دارند و هر دو می تواند امنیت فزیکی و روانی ما را در خطر اندازد. شبکه های اجتماعی عنوانی است که در سالهای اخیر به مجموعه سایتها و ابزارهای اطلاق می شود که در فضای ایجاد شده به وسیله رسانه های نوین از قبیل شبکه های ارتباطی، اینترنت و تلفون همراه، متولد شده اند.
گسترش فناوری های نوین در عرصه تکنالوژی و ارتباطات، موجب تحولات و پیشرفت در زندگی بشر شده است و کارها را آسانتر ساخته اما این تنها بخشی از این فناوری ها است.  جوانان عصر حاضر اکثرا به شبکه های اجتماعی دسترسی دارند و از همه فناوری های این شبکه ها استفاده می نمایند که خیلی سر گرم کننده نیز می باشند اما غافل از آسیب های ناشی از این فناوری ها اند. اولین تهدید می تواند تهدید حریم خصوصی باشد.
شبکه های اجتماعی با ابزارهای همراه اند که می توانند همه استفاده کنندگان خود را تحت مدیریت داشته و از اطلاعات خصوصی شان آگاه شوند و ممکن در آینده این اطلاعت و معلومات علیه خود شما استفاده گردد. اکثر شبکه های بزرگ اجتماعی با سازمان های استخباراتی جهان سروکار دارند و اطلاعات کاربران را در اختیار این سازمانها قرار می دهند. نمونه آن همکاری فیسبوک با سازمان سیا امریکا است که گزارش آن را شبکه خبری فوکت زون به نشر رسانید.
اما برای امنیت در این شبکه ها، راه های متفاوتی دنبال شده است. در اوایل ایالات متحده امریکا  Torprojectرا برای امنیت کاربران شبکه ها، خصوصا ایمیل ها و سایت ها پیش کش نمود، اما با گسترش جرایم سایبری، خود برای جلوگیری از این کار اقدام نمود تا Torproject را متوقف سازد. بعد دانشمندان امنیت سایبری به این نتیجه رسیدند که تنها راه آسان برای در امان ماندن در فضای مجازی، باید به گونه ناشناخت وارد شبکه های مجازی شده و از آن استفاده کرد. اما می توان چندین کار ساده دیگر را نیز انجام داد:
۱: در پاسوردهای خویش(رمز) ترکیب از حروف، اعداد و کراکترها استفاده نمایید.
۲: از سرویس Https استفاده کنید.
۳: از آنتی ویروس و ویب پروتکتور های راجسترشده و با اعتبار استفاده نمایید.
۴: هیچ گاه به ایمیل ها و پیامهای نا شناخته شده جواب ندهید. این آدرس ها ممکن از طرف هکرها و یا از طرف باج افزار ها (Ransom Ware) باشند. باج افزار ها به گونه ای کار می کنند که با یک کلک کردن شما، در ظرف چند ثانیه چند صد جی بی معلومات کامپیوتری شما را رمز گزاری و غیر استفاده می سازد و بعد از شما تقاضای پول صورت می گیرد تا دوباره  معلومات قابل استفاده گردد.




No comments:

Post a Comment